Comfort and simplicity dictate this part-time residence in Teton Village, Wyoming. The four-bedroom, five-and-a-half-bathroom home spans 5,735 square feet and provides its California-based owners easy access to skiing, cycling, and hiking that the Tetons have to offer. With a design scheme influenced by premium European design and Asian-inspired minimalism, Stone Ridge creates a modest living space for a couple while readily accommodating family and guests.

The home’s minimalist architecture translates the West’s preordained rustic palette into a quiet, contemporary form. CLB Architects elegantly arranged the siting, programming, and landscaping to set the home apart from the three surrounding roads and neighboring residences. The team designed from outside to inside, orienting the key interior spaces inwards towards the sheltered courtyard and stream at the heart of the site. This design strategy also maximized views to the Teton Range mountains, minimizing the visual obstructions of neighboring homes and trees.

A simple interior and exterior material palette create a clean and contemporary aesthetic. Silvertip limestone, clear vertical-grain red cedar, anodized aluminum cladding, and steel accents envelop the exterior, topped with a cedar shingle roof. Refined interiors are comprised of white oak, light stone, and white walls with steel accents. The design team prioritized sophisticated, clean lines with high-quality finishes and fabrics. They incorporated a neutral and grey palate with furnishings that feature pops of blues and gold to align with the client’s Andy Warhol artwork throughout the home. Additional pieces from the client’s existing art collection, including Asian sculptures and chests, lend a unique visual interest to the interiors. Soft tones of blue, green, and neutral colors warm the bedrooms.

The open, vaulted entry to the home is a serene passageway bookended with glass walls. The area is furnished with ottomans reminiscent of the pebbles and boulders found in the courtyard, which is visible when entering the home. A minimal steel staircase fills the atrium, ascending to the open, second level pavilion — the living room, dining room, and Poliform kitchen — vaulted by delicate trusses marching through the space. A stone fireplace anchors one end of the second level pavilion, with full views of the courtyard and nearby ski resort to the west. The design team selected contemporary furnishings from notable brands such as B&B Italia, Minotti, Poliform, Poltrona Frau, Moroso, Moooi, Gubi, Ligne Roset, and SHIIR, as well as lighting fixtures from John Pomp, Allied Maker, and Bocci.

Project Team

Architecture: Sage Welch
Interior Design: Libby Erker

Publications

Next