The new Solitude Station at the Jackson Hole Mountain Resort opened for the 2018-2019 ski season. This 28,000-square-foot on-mountain project consists of three buildings that house gondola cabin storage, a restaurant with two dining areas, mountain sports school, lockers, and support areas. The design follows the architectural standards that CLB established for the resort over the past two decades.

With a unique vantage point at the resort, Solitude Station is nestled gently mid-mountain. The architecture has simple, traditional forms that relate with other buildings at the resort. The idea for these amenities was that of a “camp”, with smaller, informal buildings loosely connected to one another. A long porch roof ties together each volume and gives protection while traveling between different spaces. Wood and stone provide warmth while the open steel trusses make it feel light and open.

The interior architecture is inspired by the building’s exterior palette. “JHMR Red” serves as the primary accent color while geometric patterns in the flooring and wallpaper add playfulness to the kids’ areas. The adult dining is more sophisticated with oversized, custom bronze pendants and solid wood trestle tables. A stone fireplace centers the space and provides an intimate seating area in the dining room.

CLB assisted with the furniture concepts to ensure materials are functional, durable and perform well for the user, while creating a harmonious balance, aesthetically, with exterior and interior design.

Project Team

Architecture: John Carney, Jen Mei, Jeff Lawrence, Maria James, Matthew Van Wagner, Justin Dhein
Interior Design: CLB with Owner

Next