The Owners desired a new contemporary home in Jackson Hole. After an extensive search, they purchased a rustic log house near the ski resort with the intention of transforming and updating the cabin. The clients knew the challenge of working to a contemporary end with a rustic beginning.

Our reductive effort began by stripping out an overwhelming moss rock fireplace and gutting an inefficient and dark master suite.  Several log walls were concealed by drywall to create lighting coves and space for the owner’s extensive and personal art collection. An alabaster tinted lacquer was applied to both log and plaster walls – this single move both brightened and united the new and existing construction. Original wide plank circle-sawn Douglas Fir floors were re-finished to a smooth, ebony appearance. Existing quartzite flagstone flooring was replaced with a flamed and brushed limestone. The casework throughout utilizes quarter-sawn white oak, paired with engineered quartz countertops.

The exterior logs were glass-blasted to remove years of UV-degraded and yellowed varnish. A penetrating muted blue-gray finish, picking up tones of the limestone paving that carries from the interior to the exterior, was then applied. The appearance of the home now deftly straddles the line between a rustic retreat and the gallery feel of the interior renovation.

Project Team

John Carney, Matt Thackray, Sarah Kennedy
Interior Design: Carney Logan Burke Architects with Owner

Awards

  • Remodeling Magazine, Project of the Year, 2016

Publications

NEXT